می دانیم که بسیاری از شما مخاطبان موفقیت، این روزها یا درگیر امتحانات پایان سال یا کنکور هستید و در این گیرودار مسائل زیادی در برابر شماست که باید آنها را بشناسید و برای هر کدام راه حلی مناسب انتخاب کنید؛ انتخابی که نتیجه درس خواندن ها و حتی بخش مهمی از زندگی، شغل و آینده شما را تعیین خواهد کرد:
الف) تنظیم ساعات درس و استراحت
تا جایی که می توانید ساعت درسی خود را افزایش دهید. تلویزیون، موبایل و فضای مجازی را تا می توانید کم کنید. هر 1 یا 1.5 ساعت مطالعه، قدری استراحت کنید و پشت سر هم درس نخوانید.
بهترین استراحت نیز خوردن میوه، چای بیسکویت، مرتب کردن اتاق، دفتر، کتاب، جزوات، گفتگو با اعضای خانواده و کارهایی از این قبیل است!
ب) هنگام مطالعه از اول کتاب شروع کنیم یا آخر یا از هر جا که مشکل داریم؟!
جواب منطقی: از اول کتاب فصل به فصل شروع به خواندن و حل نمونه سوالات امتحان نهایی کنید.
جواب مشاوره ای: هر فصلی را که مشکل دارید، اول بخوانید که خیال تان راحت شود.
برهان قاطع: تو بمیرل و بدم! یعنی ترتیب فصل ها مهم نیست، درست را بخوان! از هر جا که حسش هست، بهانه نیاور و شروع کن.
ج) تغذیه
چی بخوریم؟ صبحانه مفصل/ میوه/ غذاهای خانگی/ شام سبک/ گوشت قرمز و سفید/ مواد شیرین برای تامین قند (عسل، مویز، شیرینی، بستنی و ...)/ ویتامین های روزانه (C و B)/ قرص آهن در صورت کم خونی.
چی نخوریم؟ شام سنگین/ فست فود (سوسیس، کالباس، پیتزا، سوخاری، غذاهای حاضری)/ قهوه/ نسکافه/ نوشابه های انرژی زا به مقدار زیاد/ چیپس/ پفک/ ترشک/ لواشک و ...
توصیه های دقیقه نودی!
کسب معدل بالا در امتحانات پایان ترم و نهایی یکی از بزرگترین دغدغه های شماست. 20 نکته زیر را به کار ببندید تا نتایج خوبی بگیرید!
1- مطالعه ناقص یا بیش از حد فقط باعث اضطراب شما می شود و مطالعه فشرده، قدرت تمرکز و حافظه را در سر جلسه امتحان کم می کند؛ برای همین مطالعه تدریجی را به شما توصیه می کنم.
2- در امتحانات تشریحی باید قدرت بیان اصول و علت ها و رابطه بین آنها را داشته باشید و نوشته های شما باید معنادار باشند.
3- برای موفقیت بیشتر در امتحانات نهایی حتما در کنار مطالعه کتاب های درسی خود از نمونه سوالات سال های قبل هم استفاده کنید.
4- در هنگام مطالعه سعی کنید سوالات یرا که امکان طرح آنها بیشتر است، حدس بزنید و بیشتر رویشان تاکید کنید.
5- حتما کتاب درسی تان را کامل بخوانید و آن را بررسی کنید.
6- خود را در شرایط امتحان قرار دهید. یعنی اینکه در منزل از خود امتحان بگیرید و آن را صحیح کنید و به ضعف خود پی ببرید و به رفع آنها بپردازید.
7- هر اندازه امتحان را برای خود راحت و آسان جلوه دهید، فشار و اضطراب را برای خود کمتر کرده اید.
موفقیت بیشتر در امتحانات نهایی
کمی از وقت خود را صرف کنترل نهایی پاسخ های خود در امتحان کنید
8- در سر جلسه قبل از شروع امتحان ابتدا کمی چشم هایتان را روی هم بگذارید، عضلات خود را شل کنید، سپس نفس عمیق بکشید و به آرامی آن را بیرون دهید تا به آرامش برسید.
9- در جلسه امتحان مطمئن شوید که برگه امتحان مربوط به شماست و سپس حدود یک دقیقه از زمان را صرف نوشتن نام و نام خانوادگی و شماره صندلی داوطلبی خود کنید.
10- به اطرافیان که به سرعت مشغول جواب دادن می شوند توجهی نکنید و روش خود را پیش بگیرید و به نمره خوب بیندیشید.
11- قبل از شروع، همه سوال ها را یک بار بخوانید و ابتدا به سوالات آسان پاسخ دهید و برای سوال هایی که اصلا پاسخ آن را نمی دانید، وقت خود را هدر ندهید.
12- حدود 15 دقیقه از وقت خود را صرف کنترل نهایی پاسخ های خود در امتحان کنید و حدس بزنید برای هر سوال چقدر وقت نیاز دارید. سعی کنید به عنوان اولین نفر ورقه خود را تحویل ندهید.
13- در خواندن سوال ها دقت کرده و منظور آنها را درک کنید و به دنبال عبارت کلیدی در سوال بگردید.
14- پاسخ های تان را کوتاه و ساده بنویسید که ابتدا و انتهای پاسخ برای تصحیح کننده معلوم باشد.
15- در حل مسائل عددی، عملیات خود را مرتب و تمیز بنویسید.
16- هر سوالی را که ناقص جواب داده اید، با علامتی مشخص کنید و از آنها رد شوید و در هنگام مرور آن را کامل کنید و برای مطالب تازه جای کافی بگذارید.
17- پاسخ هایتان را حتما بازبینی کنید تا اگر به نکات مهمی اشاره نکرده اید، در بازبینی بتوانید آن را رفع کنید.
18- زمان تان را مرتب کنترل کنید و اگر دیدید وقت کمی به پایان امتحان مانده است، تنها نکات اساسی باقی مانده را بررسی کنید. از همه وقت تان به نحو احسن استفاده کرده و سعی کنید تا انتهای آزمون، جلسه را ترک نکنید.
19- وقتی امتحان تمام شد، دیگر به آن فکر نکنید و قبول کنید که امتحان تمام شده است و دیگر کاری از دست شما برنمی آید.
20- در بین امتحانات استراحت کافی داشته باشید تا فشار ناشی از آزمون ها شما را مضطرب و خسته نکند.